Zencefilli Ve Çilekli Tatlı

Salı, Ekim 01, 2013 yazildi.

Zencefilli Ve Çilekli Tatlı

Malzemeler
  • 70 gr esmer şeker
  • 70 gr toz badem
  • 70 gr mısır özü yağı
  • 70 gr kepekli un
  • 2 adet vanilya çubuğu
  • 2 avuç çilek
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 5-6 dilim zencefil
  • Birkaç top vanilyalı dondurma
Tarif
  • Bir kaba şekeri, toz bademi, yağı, unu ve vanilyayı koyup karıştırın. Ardından hamuru bir fırın tepsisine yayıp önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında 10-15 dakika pişirin.
  • Ayrı bir fırın kabına çilekleri, vanilyayı, ince dilimlenmiş zencefili ve pudra şekerini ekleyip önceden ısıtılmış fırında 4-5 dakika pişirin.
  • Pişen malzemeleri servis kaselerine yerleştirin. Vanilyalı dondurma ile süsleyerek servis yapın.

0 yorum: