Prostat belirtileri nelerdir

Çarşamba, Eylül 18, 2013 yazildi.


Tansiyon Düşüklüğü İçin Bitkisel Tedavi

Tansiyon Düşüklüğü İçin Bitkisel Tedavi Yöntemleri 




Tansiyonu düşük olanlarda küçük tansiyonun düşük olması önemli değil, fakat büyük tansiyonun düşüklüğü önem taşır. 9-10 Üst sınır olarak kabul edilebilir. Baş dönmesi gibi bir proplem yoksa sorun kişi rahatlıkla yaşamını devam ettirir.Tansiyon düşüklüğü için biberiye,akdiken,katır tırnağı otu,fesleğen, çoban çantası otu gibi bitkilerden karışım elde edilir.

Karışımın Hazırlanışı şöyle

Katırtırnağı otu,biberiye ile birlikte tuzlu suda 10 dakika süreyle kaynatıldıktan sonra süzülür.

Süzülerek elde edilen sıvı bir kaba boşaltılarak dinlendirilir.Rahatsızlık esnasında,dinlendirilen sıvıdan,yarı oranında içme suyuna karıştırılarak içilir.

Akdiken bitkisinin yaprakları tuzlu suda 15 dakika süreyle kaynatılır.Süzülerek elde edilen sıvı bir süre dinlendirilir.Dinlendirilen sıvıdan,bir bardak içme suyuna yarım fincan karıştırılarak içilir.

Fesleğen bitkisi,çoban çantası otu ile birlikte 20 dakika süreyle kaynar suda bekletildikten sonra süzülür.Süzülrek elde edilen sıvıdan,rahatsızlık esnasında yarı oranında içme suyuna karıştırılarak içilir.

Bu tavsiye edilen bitkisel karışımlar sadece tedaviyi destekleyici amaçlıdır.Öncesinde doktor gözetimi ve tavsiyesi alınmalıdır.
 

1 yorum:

  1. Prostat belirtileri nelerdir

    KISACA PROTAST BELİRTİLERİ

    1- İdrar belirtileri:

    İdrar yolları tıkanma derecesine göre belirtiler verir. Önceleri idrar çapı azalır ve idrar akımı yavaşlar. Ayakta veya oturarak idrar yaparken hasta ileriye doğru idrarını yapamaz. İdrar kesik kesik gelir. İdrar damlalar halinde akar. Tuvaletten dönüşte tam rahatlama yoktur. Mesanede hala idrar varmış hissi olur.İdrar gelmesi için bir miktar beklenir. İdrar yapma yavaşladığı için idrar yapma süresi uzar.

    Mesanede idrar kaldığı için idrar varmış gibi olur. Sık sık idrara çıkılır. İdrarda kanamalar meydana gelir. Tabloya iltihapta karışırsa şikayetler daha çok artar. Gece idrar kalkmalar olur. Normal insan geceleyin ya idrara çıkmaz veya bir defa kalkabilir. Fakat prostatı büyüyen hastada 3 den fazla gece idrara kalkma olur.

    2- Genel Belirtiler:

    İdrarın tam yapılmaması sonucu böbrekler kadar varan bir idrar durgunluğu vardır. Bu nedenle bele vuran ağrılar meydana gelir. Kanda üre yükseleceği için buna bağlı belirtiler gelişir: Bulantı, kusma, uyku hali, kilo kaybı olur.İdrar kesesi çok şişecek olursa karın alt tarafında şişkin olarak ele gelir. Üzerine bastırılırsa idrar kaçırması olur.

    3-Laboratuar bulguları:

    İdrarda kanama veya iltihap hücreleri görülür. Kanada üre ve kreatinin artmıştır.

    4- Rotgen Tetkiki:

    Düz böbrek filmi fazla bir şey göstermezse de ilaçlı film idrar kesesinin doluluğunu prostatın büyüklüğünü ve hepsinden önemlisi artık idrarı gösterir. Film çekildikten sonra hasta idrar yaptırılır ve tekrar flim çekilir. Bu son filmde ne kadar idrar kaldığı görülmüş olunur. (Artık idrar)

    5- Sistoskopi:

    İdrar yolundan sokulan ışıklı bir aletle idrar kanalına ve mesane içerisine bakılır.

    6- Ultrasonografi:

    Bu tetkikte prostatın büyüklüğünü ve artık idrarı göstermesi bakımından önemlidir. Aletin makattan sokularak yapılan bir çeşidi daha vardır ki daha detaylı bilgi verir. Ayrıca prostatın kanseri ile normal büyümesi arasındaki farkı ortaya koyar.

    YanıtlaSil