Zencefilli Ve Çilekli Tatlı
Malzemeler
- 70 gr esmer şeker
- 70 gr toz badem
- 70 gr mısır özü yağı
- 70 gr kepekli un
- 2 adet vanilya çubuğu
- 2 avuç çilek
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 5-6 dilim zencefil
- Birkaç top vanilyalı dondurma
Tarif
- Bir kaba şekeri, toz bademi, yağı, unu ve vanilyayı koyup karıştırın. Ardından hamuru bir fırın tepsisine yayıp önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında 10-15 dakika pişirin.
- Ayrı bir fırın kabına çilekleri, vanilyayı, ince dilimlenmiş zencefili ve pudra şekerini ekleyip önceden ısıtılmış fırında 4-5 dakika pişirin.
- Pişen malzemeleri servis kaselerine yerleştirin. Vanilyalı dondurma ile süsleyerek servis yapın.

0 yorum: