Köstebek Pasta
Malzemeler
- 1 paket Dr. Oetker Köstebek Pasta
- 100 g yumuşak margarin
- 2 yumurta
- 7-8 yemek kaşığı süt
- Krema karışımı için:
- 3,5 çay bardağı soğuk süt
- 2-3 adet muz
Tarif
- Pasta un karışımını çırpma kabına koyup üzerine 100 g yumuşak margarin, 7-8 yemek kaşığı süt ve 2 yumurta ilave edin ve mikser ile önce yavaş, sonra hızlı devirde 3 dakika süre ile çırpın.
- Hamuru 26 cm çapında yağlanmış yuvarlak kek kalıbına döküp 160°C’ye ısıtılmış fırında, 25-35 dakika süre ile pişirin.
- Soğuyunca kalıptan çıkarın.
- Soğuyan tabanı, pasta tabağına yerleştirin ve 1 cm kenar bırakıp, bir kaşık yardımı ile 0.5 cm derinliğinde oyun.
- Bu pasta kırıntılarını bir kasede iyice ufalayın.
- Muzları soyup, boyuna ikiye kesin ve düz tarafı alta gelecek şekilde, pastanın oyulan kısmına yerleştirin.
- Çırpma kabına 3,5 çay bardağı soğuk süt koyup üzerine krema poşetini boşaltın ve mikser ile 2-3 dakika çırpın.
- Daha sonra çikolata parçalarını da ilave edip hafifçe karıştırın.
- Bu kremayı önce muzların üzerinden başlayarak yaymaya başlayın ve kubbe şekli verin.
- Hazırlanmış kek kırıntılarını kremanın üzerine hafifçe bastırarak ve kremayı tamamen kapatacak şekilde serpin.
- Pastayı buzdolabında yaklaşık 2 saat beklettikten sonra servis yapın.
- Afiyet olsun...
0 yorum: