Köstebek Pasta

Salı, Ekim 01, 2013 yazildi.

Köstebek Pasta


Malzemeler
  • 1 paket Dr. Oetker Köstebek Pasta
  • 100 g yumuşak margarin
  • 2 yumurta
  • 7-8 yemek kaşığı süt
  • Krema karışımı için:
  • 3,5 çay bardağı soğuk süt
  • 2-3 adet muz
Tarif
  • Pasta un karışımını çırpma kabına koyup üzerine 100 g yumuşak margarin, 7-8 yemek kaşığı süt ve 2 yumurta ilave edin ve mikser ile önce yavaş, sonra hızlı devirde 3 dakika süre ile çırpın.
  • Hamuru 26 cm çapında yağlanmış yuvarlak kek kalıbına döküp 160°C’ye ısıtılmış fırında, 25-35 dakika süre ile pişirin.
  • Soğuyunca kalıptan çıkarın.
  • Soğuyan tabanı, pasta tabağına yerleştirin ve 1 cm kenar bırakıp, bir kaşık yardımı ile 0.5 cm derinliğinde oyun.
  • Bu pasta kırıntılarını bir kasede iyice ufalayın.
  • Muzları soyup, boyuna ikiye kesin ve düz tarafı alta gelecek şekilde, pastanın oyulan kısmına yerleştirin.
  • Çırpma kabına 3,5 çay bardağı soğuk süt koyup üzerine krema poşetini boşaltın ve mikser ile 2-3 dakika çırpın.
  • Daha sonra çikolata parçalarını da ilave edip hafifçe karıştırın.
  • Bu kremayı önce muzların üzerinden başlayarak yaymaya başlayın ve kubbe şekli verin.
  • Hazırlanmış kek kırıntılarını kremanın üzerine hafifçe bastırarak ve kremayı tamamen kapatacak şekilde serpin.
  • Pastayı buzdolabında yaklaşık 2 saat beklettikten sonra servis yapın.
  • Afiyet olsun...

0 yorum: