Etli Yaprak Dolması Nasıl Yapılır

Salı, Eylül 17, 2013 yazildi.

Etli Yaprak Dolması nasıl yapılır. Etli Yaprak Dolması tarifi





Malzemeler : 
•yarım kg ota yağlı kıyma 
•300 grsalamura asma yaprağı 
•2 çorba kaşığı pirinç 
•2 adet soğan 
•1 Demet maydanoz
•1 çorba kaşığı salça 
•Tuz ve karabiber

Tarif : 
•Yaprakların tuzunu almak için limonlu kaynar suda bırakın ve saplarını çıkarınız.
•Harcı için rendelenmiş soğanlar,1 çorba kaşığı salça,ince doğranmış maydanoz,pirinç ve kıymayı karıştırınız.
•Tuz ve karabiber ekleyiniz.
•Yaprakları büyüklüklerine göre teker teker veya ortadan ikiye bölerek alınız.
•Kenarına harçtan koyup sarın ve rulo haline getiriniz.
•Tüm yaprakları bu şekilde bitiriniz.
•Tencerenin dibine kullanmadığınız yaprakları yerleştirin ve dolmaları üst üste tencereye sıralayınız.
•Yeterince su ilave edin ve orta ateşte pişiriniz.
•NOT: İsteyenler dolma pişerken üstüne 1 çorba kaşığı yağ koyup,yarım limon suyu gezdirebilirler.
•Ayrıca harcı da isteğe göre değiştirmek mümkündür.
•Kuru veya taze nane,dereotu gibi yeşillik ve baharatlar ilave edilebilir.

0 yorum: