Künefe

Salı, Ekim 01, 2013 yazildi.

Künefe

Malzemeler
  • 1 Paket Künefe Kadayifi
  • 2-3 Paket Mozarella Peyniri
  • 1 Paket Tereyagi
  • Serbeti icin:
  • 1-2 Su bardagi Su
  • 1-2 Su bardagi Seker
  • 1-2 damla limon
Tarif
  • Yapacaginiz tepsiye göre miktarini siz ayarlayabilirsiniz.
  • Benim tepsim oldukca kücüktü yani bir porsiyonluk tepsi diyebilirim.
  • 1 paket kadayifin yarisindan biraz fazla kullandim tiftikleyip actim kadayiflari ve yarim paket tereyagini eritip kadayifi harmanlayin.
  • İyice yaglanan kadayifi yaglanmis tepsiye yarisini yayin bastirin iyice tepsiye düz bir taban olsun.
  • Üzerine mozarellayi dilim dilim kesin ve kadayifin üzeri kapanacak sekilde kaplayin peynirle. Mozarella peyniri kullanmamim sebebi viyanada hatayin tuzsuz peynirini bulamayisimdandir ama mozarellaylada harika oluyor.
  • bu islemden sonra kalan kadayifin yarisinida peynirin üzerine yayin ve onuda iyice bastirin tepsiye.
  • Künefeyi sicak sicak yemek gerektigi icin taze taze pisirip serbetini taze taze pisirdikten sonra hemen üzerine dökün ve sicak servis yapin.
  • Künefeyi isterseniz firinda isterseniz ocakta tavada yapabilirsiniz...ben bunu firinda yaptim ama birdahakine tavada yapmayi düsünüyorum..

0 yorum: