Künefe
Malzemeler
- 1 Paket Künefe Kadayifi
- 2-3 Paket Mozarella Peyniri
- 1 Paket Tereyagi
- Serbeti icin:
- 1-2 Su bardagi Su
- 1-2 Su bardagi Seker
- 1-2 damla limon
Tarif
- Yapacaginiz tepsiye göre miktarini siz ayarlayabilirsiniz.
- Benim tepsim oldukca kücüktü yani bir porsiyonluk tepsi diyebilirim.
- 1 paket kadayifin yarisindan biraz fazla kullandim tiftikleyip actim kadayiflari ve yarim paket tereyagini eritip kadayifi harmanlayin.
- İyice yaglanan kadayifi yaglanmis tepsiye yarisini yayin bastirin iyice tepsiye düz bir taban olsun.
- Üzerine mozarellayi dilim dilim kesin ve kadayifin üzeri kapanacak sekilde kaplayin peynirle. Mozarella peyniri kullanmamim sebebi viyanada hatayin tuzsuz peynirini bulamayisimdandir ama mozarellaylada harika oluyor.
- bu islemden sonra kalan kadayifin yarisinida peynirin üzerine yayin ve onuda iyice bastirin tepsiye.
- Künefeyi sicak sicak yemek gerektigi icin taze taze pisirip serbetini taze taze pisirdikten sonra hemen üzerine dökün ve sicak servis yapin.
- Künefeyi isterseniz firinda isterseniz ocakta tavada yapabilirsiniz...ben bunu firinda yaptim ama birdahakine tavada yapmayi düsünüyorum..

0 yorum: