Firinda Kanat Tavuk
Malzemeler
- Yarim kilo Tavuk Kanat
- 3-4 Tane Patates
- 2 Tane Kabak
- 2 Domates
- 1 kasik Biber Salcasi,1 t.k.Domates Salcasi
- 1 Sogan
- Tuz,
- Karabiber,
- Kirmizibiber,
- Kekik
Tarif
- Sogani ince ince kiyin.yagda kavurun domatesleri soyup onlarida kiyin ve soganlara ekleyin kavurmaya devam edin.
- salcalari suyla sulandirip soganli domatese ilave edin.
- Baharatlarini ekledikten sonra su döküp biraz kaynamaya birakin.
- Tavuk kanatlarini tepsiye dizin.patatesleri soyup ince uzun kesin yikayin kabaklari halka sekildinde dograyin onlarida tepsiye koyun.
- Üzerine salcali sostan döküp üzeri kapanacak sekilde su ilave edin.
- Firinda 220 derecede yaklasik 1 bucuk 2 saat pisirin.
- Sicak servis yapin.
- AFIYET OLSUN

0 yorum: