Bienenstich Pastasi
Malzemeler
- keki icin:
- 3 yumurta
- 1 su bardagindan 1 parmak eksik seker
- 4 cor.kas.süt
- bir fiske tuz
- 1,5 su bar. un
- 1/2 paket kabartmatozu
- (üstü icin)
- 100gr margarin
- yarim su bar. seker
- 4 cor.kas. süt
- 1 cor.kas.bal
- 200gr dogranmis badem
- kremasi icin:
- 1 paket 3dk hazir puding
- 2 kutu krema
- 1/2 su bar. süt
- 250gr quark yada süzme yogurt
Tarif
- Kek icin yumurta ve sekeri beyazlasana kadar iyice cirpalim.
- Diger malzemeleride ekleyip,cirpalim.
- Önceden isitilmis 160C firinda 40-45 dk pisirelim.(sonra keki cikarip bademli sosunu sürüp bademler kizarana kadar tekrar pisiricegiz)
- Sos icin margarini eritip,seker,süt ve bali ekleyip bir tasim kaynatalim.
- Sonra bademleri ekleyip 1dk pisirip ilimaya birakalim.
- Kekin pismesine 10 dk kala cikartip,ilik olan bademli sosu keke bastirmadan her yere esit bir sekilde sürelim.
- Sonra 15 dk kadar yani bademler kizarana kadar pisirelim.
- Pisen keki 5dk dinlendirip ortadan ikiye kesip,sogumaya birakalim.
- Krema icin süt ve kremayla hazir pudingi cirpalim.
- Sonra quarki ekleyip tekrar cirpalim.
- Soguyan kekin arasina sürüp,buzdolabinda 2 saat dinlendirelim.

0 yorum: