Bienenstich Pastasi

Salı, Ekim 01, 2013 yazildi.

Bienenstich Pastasi


Malzemeler
  • keki icin:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardagindan 1 parmak eksik seker
  • 4 cor.kas.süt
  • bir fiske tuz
  • 1,5 su bar. un
  • 1/2 paket kabartmatozu
  • (üstü icin)
  • 100gr margarin
  • yarim su bar. seker
  • 4 cor.kas. süt
  • 1 cor.kas.bal
  • 200gr dogranmis badem
  • kremasi icin:
  • 1 paket 3dk hazir puding
  • 2 kutu krema
  • 1/2 su bar. süt
  • 250gr quark yada süzme yogurt
Tarif
  • Kek icin yumurta ve sekeri beyazlasana kadar iyice cirpalim.
  • Diger malzemeleride ekleyip,cirpalim.
  • Önceden isitilmis 160C firinda 40-45 dk pisirelim.(sonra keki cikarip bademli sosunu sürüp bademler kizarana kadar tekrar pisiricegiz)
  • Sos icin margarini eritip,seker,süt ve bali ekleyip bir tasim kaynatalim.
  • Sonra bademleri ekleyip 1dk pisirip ilimaya birakalim.
  • Kekin pismesine 10 dk kala cikartip,ilik olan bademli sosu keke bastirmadan her yere esit bir sekilde sürelim.
  • Sonra 15 dk kadar yani bademler kizarana kadar pisirelim.
  • Pisen keki 5dk dinlendirip ortadan ikiye kesip,sogumaya birakalim.
  • Krema icin süt ve kremayla hazir pudingi cirpalim.
  • Sonra quarki ekleyip tekrar cirpalim.
  • Soguyan kekin arasina sürüp,buzdolabinda 2 saat dinlendirelim.

0 yorum: