İzmir Lokması Tarifi
Malzemeler:
Hamuru için:
- 1 adet Yumurta
- 2 su bardağı Un
- 1 tatlı kaşığı Toz maya
- 1 tatlı kaşığı Toz şeker
- 1,5 su bardağı Su
- 1 çay kaşığı Tuz
Şerbet için:
- 2,5 su bardağı Toz şeker
- 2 su bardağı Su
- 1 tatlı kaşığı Limon suyu
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
İzmir lokma nasıl yapılır
Yapılışı
- Toz mayayı bir kaseye alın ve üzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker ile yarım bardak su ilave edin ve 10 dakika kadar mayanın kıvama gelmesini bekleyin.
- Bu esnada derince bir tencereye suyu, şekeri alın ve kaynatın. Karışım yoğunlaştığında limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın.
- Derin bir karıştırma kabına unu, tuzu, sulu mayayı, yumurtayı ve 1 bardak kadar suyu ekleyip iyice çırpın ve mayalanmaya bırakın.
- Dinlenmiş olan hamuru avucunuzda sıkıp, baş parmağınız ve işaret parmağınız arasından taşan kısım fındık büyüklüğüne gelince kaşık ile koparıp (lokma haline getirip ), kızdırılmış yağa atın.
- Yeteri miktar kızarttıktan sonra lokmaları süzdürüp dinlenmiş şerbetin içerisine atınız ve 10 saniye kadar sonra şerbetten çıkarıp servis tabağına alınız.

0 yorum: