Karaciğer Tava Nasıl Yapılır? Karaciğer Tava Tarifi
Karaciğer tava için gerekli malzemeler:
*Karabiber
*Zeytinyağı
*Maydanoz
*Üç tane soğan
*Bir su bardağı un
*Yarım kilo ciğer
Karaciğer tava için gerekli malzemeleri sizlere bu şekilde anlatmamızın sonrasında, karaciğer tavanasıl yapılır sorusunun yanıtı olan karaciğer tava tarifini de aktarmaya başlayabiliriz:
Karaciğer tava nasıl yapılır? Karaciğer tava tarifi:
Öncelikli olarak karaciğeri l büyüklüğünde doğramanız gerekmektedir. Daha sonra ise, karaciğerin dinlenmesi için iki saat beklemeli, ve bu iki saat zarfında da karaciğeri içerisinde su bulunan bir kapta bırakmalısınız. Su soğuk olmalı, ve dört ya da beş sefer değiştirmelidir. Bu şekilde iki saatlik sürenin dolmasından sonra ise karaciğeri haşlamanız gerekmektedir. Haşlanan karaciğerleri küçük şekilde doğramalı, ve bir kuru bez üzerine koyarak suyunu çekmesini sağlamalısınız. Kuruyan karaciğerleri tuzlamalı, un ile bulamalı, sonrasında ise zeytinyağı içerisinde kızartmalısınız. Daha sonra servis tabağı içerisine yerleştireceğiniz karaciğer tavanın üzerine zeytinyağı yağ karışımı dökmeli, sonrasında yanına da soğan piyazı, ve maydanoz süsü yaparak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun…
*Karabiber
*Zeytinyağı
*Maydanoz
*Üç tane soğan
*Bir su bardağı un
*Yarım kilo ciğer
Karaciğer tava için gerekli malzemeleri sizlere bu şekilde anlatmamızın sonrasında, karaciğer tavanasıl yapılır sorusunun yanıtı olan karaciğer tava tarifini de aktarmaya başlayabiliriz:
Karaciğer tava nasıl yapılır? Karaciğer tava tarifi:
Öncelikli olarak karaciğeri l büyüklüğünde doğramanız gerekmektedir. Daha sonra ise, karaciğerin dinlenmesi için iki saat beklemeli, ve bu iki saat zarfında da karaciğeri içerisinde su bulunan bir kapta bırakmalısınız. Su soğuk olmalı, ve dört ya da beş sefer değiştirmelidir. Bu şekilde iki saatlik sürenin dolmasından sonra ise karaciğeri haşlamanız gerekmektedir. Haşlanan karaciğerleri küçük şekilde doğramalı, ve bir kuru bez üzerine koyarak suyunu çekmesini sağlamalısınız. Kuruyan karaciğerleri tuzlamalı, un ile bulamalı, sonrasında ise zeytinyağı içerisinde kızartmalısınız. Daha sonra servis tabağı içerisine yerleştireceğiniz karaciğer tavanın üzerine zeytinyağı yağ karışımı dökmeli, sonrasında yanına da soğan piyazı, ve maydanoz süsü yaparak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun…

0 yorum: