Meyva Soslu Pasta
Malzemeler
- 1 Adet Pastaban(İki Kat Olanlardan)
- Kreması İçin:
- 500 ml Süt
- 1 Kahve Fincanı Un
- 1 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
- 1 Kahve Fincanı Şeker
- 2 Adet Yumurtanın Sarısı
- Ağız tadına göre arzu edilirse 1-2 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
- 100 Gr Tereyağ ya da Margarin
- Arası İçin:
- Çilek
- Üzeri İçin:
- Hazır Meyvalı Sos
- Keki Islatmak İçin:
- Çilek Marmelatı
Tarif
- Önce krema pişirilir.
- Süt,un,nişasta ve vanilya ile kaynatılır.
- Kaynayınca şeker ilave edilir.
- Tekrar kaynayınca 2 yumurtanın sarısı katılıp mikser ile çırpılır.(Yumurta sarıları eklerken mikser elimizde hazır olmalı yoksa yumurtalar pıhtılaşabilir.)
- Krema soğuğa yakın olunca içine tereyağ ve arzu edilen miktarda pudra şekeri ilave edilip çırpılır.
- Pastaban katları ayrılır.
- Çilek marmelatı biraz sulandırılır ve her iki katın iç yüzeylerine sürülür.
- Alt kat servis edilecek tabağa alınır.
- Üzerine önce krema sürülür.
- Kremanın üzerine dilimlenen çilekler sıralanır.
- Çileklerin üzerine ikinci kat kek konur
- .Pastanın tamamı krema ile kaplanır.
- Meyvalı sos üzerindeki tarife göre pişirilir.
- Pastanın üzerine kaşıkla dökülür.
- Üzeine arzu edilirse değişik şekerleme ya da yeşil fıstık serpilebilir.
- Kokusu enfes bir pastanız oldu bile.

0 yorum: